donderdag 21 juli 2011

Van den Berg komt eindelijk stratenmaken

De firma van den berg was natuurlijk al een paar keer op de bouw geweest, om de bronslangen in te graven, peilwerk aan te vullen en nog van dat soort werk. Deze week kwamen ze eindelijk eens bestraten wat hun "core business" is. Hierboven Twan in de kraan, hij legt samen met rené het grondwerk klaar op het verhoogd terras.
Zodra het grondwerk klaar is steekt Twan met de palletvorken aan de kraan de pakken met stenen boven het terras (handig al die hoogteverschillen) en beginnen René, Twan en El Jefe de stenen in elleboog verband in het grondwerk te leggen. Na een kleine 2 uurtjes flink aanpoten ligt het terras er dan zo bij. Alles ligt erin behalve de stukken die geknipt moeten worden. Daarvoor komen Jan en Albert.
Jan vd Vondervoort (ook een oude taxicollega van El Jefe) legt even snel uit aan El Jefe hoe hij de stenen op maat moet knippen. Hij geeft hem een krijtje en een knipschaar en aan de slag. Over het resultaat zijn we allemaal goed tevreden. Een paar belangrijk zaken: geknipte kant altijd naar binnen toe leggen. Boord altijd hetzlefde door laten lopen. Knipstukken laten verspringen zodat er niet een rechte lijn in komt te liggen, maar de lijn moet onderbroken zijn. Dit is dan het resultaat.
Ook Albert, de maat van Jan helpt mee met het knippen,met z'n tweeen gaat het vrij snel, maar we hebben toch wel een dagje nodig om alles af te krijgen. Ondertussen maakt Jan het grondwerk voor de rand die om het huis komt te liggen.
We leggen dus een grindstrook om het huis. Dat heeft een aantal voordelen. Het is mooi. Je hebt geen bij regen geen opspattend zand tegen de plint en je kunt in het grind mooi je trap zetten als je gaat ramen wassen. Verder is het ook nog anti inbraak. Je hoort alles en iedereen die over het grind aangelopen komt. Hierboven is Jan bezig met het plaatsen van de rollaag in de beton.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten