zaterdag 2 juli 2011

Muurplaatankers plaatsen

Vandaag heeft Hans de muur aan de deurnese kant van de garage tot op muurplaathoogte gemetseld. De muurplaat is een houten balk die bovenop de binnen- en buitenmuur komt te liggen over de spouw heen. Die muurplaat moet vastgezet worden en daar zijn muurplaatankers voor. De ankers zijn standaard voorzien van een vrij korte haak. Hans en de Timmerman vonden het beter dat de ankers ook in de buitenmuur vast kwamen te zitten. Dus is El Jefe met het lasapparaat aan de slag geweest. Onder aan de haak een mooi kozijnanker gelast en met zinkverf gespoten. 
Het stuk kozijnanker komt vast te zitten in de specie van de buitenmuur. de rest van het anker wordt volgezet met specie in de spouw. Hierboven is mooi te zien dat de spouw vol met specie zit waar het anker is geplaatst.
Om het goed te doen is nog best secuur werk, eerst moet er een stuk uit de isolatie gesneden worden. Daar komt dan dpc tegen te zitten zodat er geen vocht door kan trekken. Dan wordt het anker geplaatst en tijdens het opmetselen van de muur wordt er steeds specie tegen het anker en de muur gezet. Zo komt ze super vast te zitten.

2 opmerkingen:

  1. dan heb je toch een koudebrug???
    is er niet een andere manier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je het goed doet blijft er een centimeter of 3 isolatie zitten, dat is inderdaad minder als standaard maar nog steeds de best mogelijko oplossing. Je zou de ankers in de buitenmuur alleen kunnen zetten, maar omdat de muurplaat meer op de binnen dan op de buitenmuur ligt is dat niet sterk genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen