zondag 24 juli 2011

deurbeslag monteren

Nu alle deuren afgelakt zijn kunnen we beginnen met het afmonteren van het deurbeslag. We hebben "ouderwets" deurbeslag gekozen van matnikkel met zwarte ebbenhouten handgrepen. Merk Ferrano gekocht bij Janko's in Meijel. Hierboven El Jefe in aktie bij het monteren van de klinken. Veul werk want aan elke kant moeten er 4 schroefjes gezet worden.
Op de wc's en de badkamer deur komen vrij- bezet sluitingen. Dat si ook nog een heel gedoe om die te plaatsen. goed uitmeten waar alle onderdelen komen is erg belangrijk. Wij kiezen ervoor om ze op 30 cm boven de klink te zetten.
De binnenkant is een haak die je om moet slaan om de deur op slot te krijgen, ook hier weer 4 schroeven (en natuurlijk het gat waar de pen doorgaat naar het buitendeel.
En als laatste het moeilijkste deel, het maken van de gleuf in het kozijn waar de pal in valt. Ook hier netjes de plaats van het stalen plaatje uithalen uit het kozijn, daarna de gleuf voor de pal uithalen en dan op zijn plek schroeven. Bijna goed, als je het netjes wil afwerken schilder je eerst het hout weer wit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten