vrijdag 15 juli 2011

El Jefe in Japan, culinaire hoogtepunten

El Jefe moet naast al dat bouwvakken natuurlijk ook nog gewoon voor de baas werken. Deze week stond er een kort bezoekje aan Japan op het programma voor een overleg met de klant in Osaka. Dat bezoek is verder voor de lezers van het blog niet zo interessant, de culinaire hogtepunten misschien wel. De eerste avond werd El Jefe meegenomen naar een klein restaurant, kitchen-dan genaamd. Dat bleek een japanse frituur te zijn maar dan van het deftige soort, als ik het goed begrepen heb heeft het restaurant 1 michelin ster en openen ze in september een filiaal in Parijs. Al het eten was daar gefrituurd en hapklaar op een stokje. Hierboven de kok aan het werk.
Als nagerecht was er een gefrituurd ijsje, ook heel lekker, de prijzen waren echter minder friettent achtig, als ik het goed had gezien moest er per persoon ongeveer € 125,- afgetikt worden voor het menu, drank kwam er nog bij.....
De tweede avond kwamen we terecht in een japans specialiteiten restaurant, met allemaal lekkere hapjes uit alle delen van Japan. Een gerecht was shashimi van Walvis..... tja dan kan El Jefe de drang niet weerstaan en wil hij dat proeven.... smaakt naar niks eigenlijk en is vooral heel veel vet. foto's volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten