zondag 19 juni 2011

Waskom badmeubel lijmen onder natuursteen blad

Ons belgisch badmeubel (van Teakpoint) heeft een natuursteen blad met daaronder 2 waskommen (of lavabo's) zoals ze dat in Bels zeggen. De waskommen worden door Teakpoint los meegeleverd en moeten dus ter plaatse nog onder het natuursteen blad worden gelijmd. Als eerste is het belangrijk om de juiste plaats van de kommen onder het blad te bepalen. Dat moet best secuur dus meetgereedschap en zo bij de hand. Als ze dan op hum plek liggen even met een potlood de contouren aftekenen zodat je ze straks maar precies op dezelfde plek moet terugleggen.
De volgende stap is het inkitten van de bovenrand van de waskommen. De waskommen zijn van porcelein merk Toto (geen bekend merk in Nederland, maar misschien in Bels wel, dat weet ik verder niet) De gebruikte lijm moet wel goed uitgezocht worden, wij hebben na overleg met onze leverancier Holten vd Wal gekozen voor de MS Polymer van Zettex vooral ook omdat deze specifiek schrijft op de tube dat het geschikt is voor natuursteen.De kit mooi verdelen zodat overal ongeveer evenveel opzit.
Als de rand mooi ingekit is neem je de waskom op en plaatst ze binnen de afgetekende contouren terug op het blad. Even aandrukken zodat de kit zich goed verdeelt. Dan nameten of ze nog precies op hun plaats liggen en dan wachten, uithardingstijd is 24 uur.

2 opmerkingen:

  1. Zou het blad maar even een weekje zo laten liggen als ik jullie was, de manier ( twee gesloten cirkels) hoe je gelijmt hebt werd mij namelijk door onze Ms Polymer (Inotec) lijm leverancier afgeraden omdat de lijm zo nagenoeg niet uithard.
    Zou zonde zijn als de waskommen eraf zouden vallen.
    Ik kreeg het advies nadat het op het werk ook was misgegaan om met het veelal bekende tuitje met de V vorm te werken en te zorgen dat de lijm een huid van drie mm overhoud omdat de lijm dan de sterkste verbinding heeft.
    Voor details zie link.
    http://www.innotec.nl/nl/images/products/Innotec%20Project%20Lijm%20Systeem.pdf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. blad na 30 uur drogen toch gemonteerd, vanochtend na 48 uur drogen hingen de waskommen er nog keurig onder. lijkt dus toch goed gedroogd.

    BeantwoordenVerwijderen