zaterdag 11 juni 2011

Regenwaterunit Intewa verder aansluiten

Vandaag weer technisch werk voor El Jefe, het aansluiten van de regenwaterinstallatie. De zuigleiding hadden we  deze week al aangesloten, nu was het tijd om de niveaumelder en de vlotter te monteren. Hierboven de regenwaterunit zonder de afdekkap. aan de rechterzijde de pomp, linksonder komt de zuigleiding binnen op een 3-wegklep en zo een beetje in het midden zitten de klemmen voor de diverse aansluitingen.
In de put zit de aanzuigslang , deze moet niet op de bodem aanzuigen omdat er anders sediment meekomt in het water, dus de slang wordt vastgemaakt aan een vlotterbal, hierdoor krijg je een drijvende aanzuiging ver boven de bodem van de tank. De vlotterkabel moest verlengd worden, we willden geen las in de 110 mm buis naar de meterkast, dus besloten om een doosje in de conus van de put te zetten en daar de vlotter door te verbinden.
In de put wordt ook de sensor van de niveaumelder gemonteerd. De niveaumelder is een optie bij Intewa, maar het is wel handig dat je bij de unit kunt zien of de tank vol of leeg is. De sensor bestaat uit een gewicht met 2 kabels die via een speciale doos doorverbonden worden naar de regelunit in de meterkast. Op de unit zitten 10 leds die het niveau aangeven (0 - 100%) We hebben besloten om de sensorkabel niet zonder bescherming door de buis naar de meterkast te leggen, dus hebben we eerst een stuk vloerverwarmingsslang door de buis van 110 mm getrokken en toen door deze vloerverwarmingsslang de sensor kabel. Ligt ze toch mooi afgeschermd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten