donderdag 24 februari 2011

Vakwerk van Tiny den Holder

Tiny den Holder oftewel Tiny Tegel is klaar met de vloertegels. Op een klein stukje in de hal na, die wordt afgemaakt als de trap en het muurtje van de toilet beneden er in staan.
Ook dit was een hele klus, een standaard vloertegel is vele malen makkelijker om te leggen. Doordat er een motief in de tegels zit plus een boord die kloppend moet zijn, is het heel belangrijk om eerst een patroon uit te leggen. Je bekijkt dus eerst goed hoe je de boord wilt hebben en hoe je uitkomt met de "binnenwerk" tegels. Het mooiste is als je met hele motieven uitkomt en niet met een half figuurtje. Dit is natuurlijk niet overal mogelijk, zeker niet als de ruimte niet gewoon rechthoekig is. In de hal bijvoorbeeld moest er rekening worden gehouden met de trap, de boord loopt dus in de vorm van de trap. Bij de voordeur zitten ook weer hoekjes. 
Tiny neemt geen genoegen met half werk, dus hij heeft echt elk detail en elk klein pietepeuterig stukje geslepen, passend gemaakt en zo veel mogelijk het motief in ere gehouden. Wat een engelen geduld...


Het is onmogelijk om overal precies passend uit te komen, maar dat geeft ook niks. 
Op de badkamer moesten we rekening houden met de koof waar de schoorsteen loopt, de douchemuur en het muurtje waar de badkraan op komt. Een heel gepuzzel en denkwerk dus, gelukkig hadden we telefoon en konden Tiny en de directie middels hun "hotline" overleggen. Al met al is het helemaal goed gekomen, we zijn er reuze blij mee! Tiny, ook jij, bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten