zaterdag 26 februari 2011

Trap wordt gemonteerd

Pieter van Dinther (en natuurlijk zijn collega's) hebben een prachtige trap gemaakt en die werd vandaag gemonteerd. Een heel karwei om het spul binnen te krijgen, wat een joekel van een trap! Gelukkig hebben we een dubbele voordeur, dus dat ging allemaal prima.
Omdat de verdieping zo hoog ligt (ca. 3,60 m.) hebben we een trap met meer treden dan gemiddeld. Normaal gesproken heeft een standaard trap 13 of 14 treden. Ik heb ze eerlijk gezegd niet geteld, maar geloof me, dit zijn er meer. Ik ga morgen even tellen en dan volgt het exacte aantal snel.
De trap bestaat uit 2 delen, het eerste deel (bovenste stuk) hangt met een soort lift aan het spant vast, het tweede deel wordt er tegen aangezet. Beetje naar links, beetje naar rechts, naar voren duwen, naar achter halen en uiteindelijk zit het allemaal op zijn plek en kan het bevestigd worden.

Goed gereedschap is het halve werk. VEEL gereedschap ook, zo te zien.
We hebben voor smeedijzeren spijlen in de leuning gekozen. Dit vinden we wel bij de geschiedenis van het huis passen. Niet te veel krullen en toestanden, maar een redelijk eenvoudige, rustige spijl.
Om de trap niet te beschadigen, liggen er mooie oude gordijnen (?) op. We waren van plan om het straks af te plakken met stucloper, maar dat is volgens de kenners niet zo'n goed idee. Oude dekens, gordijnen of wat voor (dik) stofje dan ook, is beter. Nou, op zoek naar dergelijke stoffen dus! Hebben we de gordijnen van de  vorige bewoners niet ergens bewaard.....?
Sjaak en Pieter zijn het eens, het word wel wat. Of ging het over andere zaken, zoals hard werken, geld verdienen, op vakantie gaan en meer van die dingen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten