zaterdag 5 februari 2011

Eetkamer en keukenvloer ligt erin

Tiny heeft 2 dagen hard gewerkt en flink gepuzzeld, maar uiteindelijk ligt de antieke tegelvoer in de eetkamer en de keuken erin. Dit is het grootste oppervlak in ons huis met dezelfde tegels. Alles bij elkaar een dikke 35 m2.
De tegels moeten haast zonder voeg gelegd worden om het patroon mooi door te laten lopen. Dit is nog best moeilijk. De tegels zijn nadat ze uit een oud klooster of kerk of iets dergelijks gesloopt zijn keurig vlak gezaagd en vierkant geslepen, maar omdat het handgemaakte tegels zijn zit er hier en daar wel een schoonheidsfoutje. Dat is helemaal niet erg maar je moet wel een tegelzetter hebben die weet wat hij doet.
Zo hoort het er dus uit te zien, mooi strak erin, minimale voegbreedte, vlak en strak. Als je brede voegen zou maken kan je de tegels veel rechter leggen maar je krijgt een gruwelijk lelijke vloer. Floorz, de leverancier van de tegels had hier voorbeeld foto's van, dat wil je echt niet.

1 opmerking:

  1. Ha Peter en Yvonne
    Wij wonen in Deurne en vinden jullie huis echt helemaal geweldig. Nu heb ik een vraagje wij zouden graag bij jullie de badkamer willen zien, want we willen onze badkamer ook verbouwen en in de jaren 30 stijl. Toevallig zijn we gisteren naar Floorz geweest en zag ik nu dat jullie de tegels er ook vandaan hebben.
    Ik hoop dat je mij niet te brutaal vind om dit te vragen!
    Groetjes Rita van der Steen stones64@chello.nl

    BeantwoordenVerwijderen