zondag 13 februari 2011

Buiten riool aansluiten

Het werd tijd dat het huis weer eens op het riool aangesloten werd. Vanaf het moment dat de oude binneriolering verwijderd is geworden, hadden we geen rioolaansluiting meer. Mooi klusje voor El Jefe, die vers terug uit Africa, vol goede moed begint. (op de foto is ook mooi te zien dat El Jefe flink door de Directie onder de duim gehouden wordt)
Het is een heel gepuzzel, er moeten namelijk 2 aansluitingen op 1 verzamelbuis komen.Het riol dat uit het huis komt, waar de toiletten, badkamer, keuken enzovoort op aangesloten zijn en het riool dat uit de bijkeuken komt, waar de warmtepomp en wasmachine op aangesloten worden. Met wat t-stukken en 45° bochten is dat nogal eens opgelost. Het T-stuk dat vooraan op de foto omhoog staat is het ontstoppingsstuk, daar draaien we een schroefdop op en dan kunnen we indien nodig altijd vanuit dit punt met een ontstopper naar binnen.
En als laatste moet de aansluiting ook op het gemeente riool gemaakt worden, dat was nog best een klus aangezien we nog stukken gresbuis tegen kwamen en zo. Besloten om alles oude troep te vervangen en met een helemaal nieuwe buis tot op de aansluiting van de gemeente te werken. Die klep kan overigens ook aan de bovenkant open zodat we eventueel ook hier met een ontstoppingsslang naar binnen kunnen. Het geheel is getest en het water wordt mooi afgevoerd, en het is ook nog allemaal dicht, geen lekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten