woensdag 14 juli 2010

Ventilatiebuizen maken op breedplaatvloer aanbouw

Vanmorgen om 7 uur waren ze er al, Marcel Strijbosch en zijn medewerker. Ze kwamen de ventilatiebuizen op de breedplaatvloer maken van de aanbouw. Vlug beginnen nu het droog is, want voor na de middag is er noodweer te verwachten.


En inderdaad een beetje na de middag liggen de buizen op hun plek, deze foto is overigens van ná de stortbui. De ronde kokers zijn 80 mm doorsnede en die komen samen op een rechthoekige koker van 70x170 mm. Belangrijk is het kiezen van de juiste afmetingen van de buizen, dit voorkomt te hoge of juist te lage luchtsnelheden waardoor de ventilatie minder goed kan werken.


Al die ventilatiebuizen die uit het plafond komen steken moeten natuurlijk ergens samen komen. Dat is de plaats waar de ventilatie (WTW) unit komt te staan. Bij ons is dat in de berging op de bovenverdieping. de buizen lopen nu in de spouw en gaan vandaar door de binnenmuur de berging in. daar komen de aanvoeren samen op een plenum en de afvoeren op een ander plenum, en vandaar gaan ze de WTW unit in. Wij hebben overigens op advies van Piet ervoor gekozen om een WTW unit met enthalpiewisselaar te installeren. Zo'n enthalpiewisselaar zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid die normaal door de wtw naar buiten geblazen wordt, voor 95% in huis blijft. Kost een paar honder euro meer maar je wint dat ruimschoots terug aan comfort. De ventilatiebuizen die door de spouw lopen zij overigens keurig geïsoleerd met armaflex, eens kijken of ik ook wat van dat spul kan bemachtigen voor om de rioolbuis.

2 opmerkingen:

  1. Jaja de vijver is weer gevuld met een centimeter of 7 binnen 20 minuten.. maar dat was niet het enige.. kijk maar ff op het blog. Het is Vlieren zo te zien niet gepasseerd...

    btw komend bij de molen in vlierden ouderwets graan oogsten en dorsen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. btw komend weekend moet dat zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen