zaterdag 3 juli 2010

Achtergevel isoleren

Vandaag erg druk geweest met het isoleren an de nieuwe - oude achtergevel. Omdat we hier een hele grote spouw hebben kunnen we isolatie van 90 mm dik toepassen, extra isolatiewaarde dus! Het is wel noodzaak dat je een goede zaag hebt, want er moet flink wat uitgehaald worden. Hier op de foto zie je dat de leidingen voor koudwater en regenwater mooi geisoleerd zijn door een strook pir uit de isolatieplaat te zagen.
Ook tegen de standleiding aan staat een stuk pir isolatie, we willen immers niet dat de standleiding bevriest in de winter. De isolatie staat tegen het eerste kozijn van de eetkamer en ook hier hebben we weer wat isolatie weg moeten zagen om staks het metselwerk van de buitegevel tot aan de spouwlat door te kunnen laten lopen.
Ook hier moet weer "de hoek om" geïsoleerd worden bij de aansluiting van de kozijnen op het binnenwerk. We moeten ervoor zorgen dat we straks geen koudebruggen hebben, want dat is allemaal warmteverlies.
En hier een aktiefoto van El Jefe, bezig met het isoleren van de hoek rechts achter. Mooi oranje shirt aan, nu durft hij wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten