zondag 25 juli 2010

De regenwaterinstallatie...

Omdat de regelunit van de Intewa regenwater hergebruik installatie in de meterkast komt te hangen, hadden we een pvc-buis van 110 mm vanuit de meterkast naar de regenwaterput gelegd. Door deze pvc 110 buis zou de aanzuigslang met de volstandmelderkabel komen te lopen. Helaas was El Jefe vergeten om bij het leggen van de pvc buis meteen een touw door de buis te leggen. Dus geprobeerd om met een trekveer door de buis te komen. Dat lukte niet er zitten een aantal 45° bochten in de leiding en de trekveer ging er niet doorheen. Het lijkt dat de pvc van 110 te ruim is en dat de trekveer zich bij teveel weerstand gewoon opdraait in de buis. Dat was dus een probleem. Gelukkig hebben we een slimme timmerman, die zei: probeer het eens met aanelkaar gelijmde lichtbuizen.

Dus gister een aantal lichtbuizen aan elkaar gelijmd en met invoeren begonnen, vanuit de meterkast. en verdomd op het punt waar de trekveer blijft steken gaat de lichtbuis soepeltjes de bochten voorbij. Resultaat:


Keurig komt hij uit op de plek waar we hem hebben willen. Nu kunnen we de trekveer door de lichtbuis duwen, dan de lichtbuis eruit trekken en de veer zit dan waar we hem hebben willen. Daarna kunnen we dan met de veer een touw door de buis trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten