vrijdag 7 januari 2011

Vloerensmeerder Ketelaars is begonnen

De vloeren in het huis worden gemaakt door Hoek&Den Holder (van onze overbuurman Tiny Den Holder en Gerrit Hoek) eerste stap in het maken van de vloeren is het leggen van de smeervloer. Dit werk wordt echter gemaakt door Ketelaars uit Helmond, volgens Tiny en Gerrit omdat dat de enige vloerensmeerders zijn die secuur genoeg werken zodat het hout er straks meteen op gelijmd kan worden. Om 8 uur vanmorgen arriveerden ze met z'n 3-en. Het is hard werken want er moet flink wat zand en cement in hun pomp geschept worden. er zal nu ongeveer 6 m3 zand en 1 pallet cement in de vloer zitten en ze zijn half weg.
Het mengsel gaat dus via een pomp en een slang naar binnen daar valt het op een hoop onder de uitloop van de slang, de uitloop wordt steeds verzet en dan wordt de hoop met een lange rei uit elkaar gedaan en vlak gelegd als het dan op hoogte ligt gaan ze er met het vlindermachine overheen zodat de vloer ook keurig vlak wordt.
En zo ligt de smeervloer er dan na het vlinderen, bij keurig vlak en strak. Ze hebben vandaag de bovenverdieping, het kantoor, de bijkeuken en het portaal achter gedaan. Morgen nog de eetkamer, keuken, kamer en de hal en klaar is de jas (of de vloerensmeerder in dit geval dus)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten