zondag 23 januari 2011

eerste stucwerk op ombouw haard

De stucadoors zijn begonnen aan het stuccen van de woonkamer. Daarin staat natuurlijk ook die prachtige haard, met ombouw. Die moet ook meegestuct worden. Eerst worden er alle hoeklijnen erop gezet, waarna de gipsspuit zijn werk kan doen. Hier mooi te zien dat het eerste stukje al wit is. Opvallend detail, de stucadoors waren vol lof over de kwaliteit, haaksheid en vlakheid van het metselwerk, daar was deze metselaar natuurlijk best een beetje trots op!

5 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Wij hebben ook een balken broodjesvloer al verdiepingsvloer in onze keuken.
    Onze stucadoor geeft echter aan dit niet te kunnen stucen en dat we rachelwerk aan moeten brengen met daar tegenaan stucplaten.
    Hoe hebben jullie dat gedaan?
    En mochten jullie toch uitgeracheld hebben, waar hebben jullie dan de schroeven ingeboord (balken of broodjes?)

    Bedankt alweer.

    groetjes Anneloes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan moet je misschien een echte stucadoor gaan zoeken. Ik weet wel waar het probleem zit, als hij een balken-broodjes vloer moet stucadoren moet er veel meer gips tegenaan. Als jullie het eerst uitvlakken met rachels en stucplaten kost het 1) hem minder gips, want dan gaat er maar een halve centimeter tegen en 2) veel minder tijd want alles is dan al vlak gemaakt door jullie rachels en stucplaten. Als ik jullie was zou ik dus een andere stucadoor zoeken die het wel snapt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Peter en Yvonne,

    Bedankt voor jullie reactie.
    We gaan in ieder geval in overleg met de stucadoor. Kon jullie stucadoor wel garanderen dat er kwaliteit was en dat er geen verhoogde kans was op scheuren?

    Alvast bedankt en vooral succes.
    Wij vinden het erg mooi worden.

    Groetjes Anneloes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Onze stucadoor staat garant voor de kwaliteit, in feite, doordat er meer gips in gaat ook in alle naden tussen de broodjes en de balken is er minder kans op scheuren. Het is voor de stucadoor dus meer werk om de naden vol te krijgen, er gaat meer gips in en dus is het mooi vlak afwerken wat lastiger, maar voor een goede stucadoor is dat geen probleem. Succes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bij ons steken de broodjes echter iets tussen de balken uit. (liggen dus iets lager dan de balken) We hebben echter wel de hartmaat aangehouden zoals ons verteld was.

    BeantwoordenVerwijderen