donderdag 9 december 2010

Vloerisolatie, 2e laag

De vloeropbouw is dus als volgt: 12 cm isolatie, werkvloer van 10 cm beton, dan weer isolatie, dan smeervloer en als laatste afwerkvloer. We zijn nu zover dat we de 2e laag isolatie gaan leggen.
Als eerste moeten echter de dorpels die onder de eetkamer kozijnen zitten aan de achterkant geïsoleerd worden, dit om een koudebrug via de dorpel te voorkomen. We hebben ruimte voor 5 cm isolatie, dus komen de pur platen van ecotherm precies goed van pas.Netjes afpurren en de isolatie zit keurig op zijn plaats.
Dan gebruiken we voor deze laag floormate isolatieplaten, dat is een soort harde persing piepschuim, tis een beetje paarsig van kleur, maar dat geeft niks, er komt straks toch een smeervloer over. Het spul zaagt zich niet zo fijn overigens, misschien beter snijden.
De isolatie wordt gelegd in wildverband, dat wil zeggen dat je hele platen pakt, tot het moment dat er geen hele plaat meer past, je zaagt dan een plaat op maat en met het overgebleven stuk begin je de volgende rij. Zo heb je het minste verlies.
En als laatste komen de bouwstaalnetten erop, die zijn nodig om straks de vloerverwarmingsslangen aan vast te kunnen knopen. De netten die wij gebruiken hebben een maaswijdte van 10 cm, dit omdat we straks erg veel slang in de vloer willen, met een maaswijdte van 10 cm kun je de slangen lekker dicht tegen elkaar aanleggen. Na een dag en een paar uurtjes werken ligt de woonkamer, de keuken, de eetkamer, de hal achter en de bijkeuken erin. Zaterdag de rest van de benedenverdieping en boven. Maandag komt Giesbers slangen plaatsen.

1 opmerking:

  1. ziet er keurig uit, nog wel tijd om morgenavond een biertje mee te doen ;)

    BeantwoordenVerwijderen