vrijdag 24 december 2010

De vensterbanken plaatsen

Vandaag hebben de timmerman en El Jefe hard gewerkt om de binnenvensterbanken te plaatsen. Het zijn hardstenen vensterbanken die 2 cm dik zijn, echter met een opgedikte rand. Ze lijken als ze erin zitten dus 4 cm dik. Verder hebben ze een neus buiten de dagkant uit, hier komt straks de architraaf van de dagkantbetimmering op te staan. De vensterbanken moeten voordat ze geplaatst worden worden ingesmeerd met een papje van Portland cement, aanbranden heet dat in bouwtermen.
Dan wordt de kant bij het kozijn voorzien van pur, voor de isolatie onder de vensterbank. boven de binnenmuur komt echter de specie, hierin moet de vensterbank vast komen liggen. Als de specie wat dun is worden er wiggen onder gezet om ervoor te zorgen dat de vensterbank niet te ver naar beneden zakt, hij moet namelijk wel waterpas blijven liggen.
Als de specie "aangetrokken" is (gedroogd) kunnen de wiggen er onderuit. De gaten waar de wiggen zaten worden dan met een voegspijker (of een plamuurmes) vol gezet met specie.
Het eindresultaat ziet er dan zo uit, keurig gemaakt al zeggen we het zelf, we waren dan ook heel tevreden dat het allemaal gelukt was in 1 dag. Nu kan komende week de dagkantbetimmering erop gezet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten