zondag 15 mei 2011

Aftimmeren van de eetkamer

Om de schilder goed vooruit te kunnen laten gaan was het noodzaak om de eetkamer af te timmeren. De eetkamer is voornamelijk hout en glas en dus voor de schilder een bult werk. Juan en El Jefe zijn er eigenlijk de hele zaterdag druk mee geweest. Hierboven de overgang van hoge plint op de muur naar lage plint in de eetkamer. De plint in de eetkamer is zo laag omdat we zoveel mogelijk kozijn willen laten zien.
De stalen kolommen waartussen de kozijnen zijn opgehangen moesten aan de binnenkant ook nog weggewerkt worden. eerst natuurlijk isoleren (jacodur isolatie) en daarna een strook multipaint er overheen.Alles om te voorkomen dat we koudebruggen naar binnen krijgen. Aan de bovenkant, tegen het plafond komt ook nog een strook hout, we konden dit er vandaag nog niet in zetten omdat we geen frees hadden om een ronde kant aan het hout van de plint te frezen.
Ook rond het deurkozijn nogal wat werk. Eerst de consooltjes plaatsen, dit zijn hardhouten consooltjes die iets hoger zijn als de plint. Hier komt de architraaf weer bovenop te staan. Door een hardhouten consooltje te gebruiken kun je zonder problemen mdf architraven zetten. Het probleem met mdf architraven is vaak dat ze op de vloer staan en dan het dweilwater opzuigen. De architraaf wordt dan dik aan de onderkant, met een hardhouten console er onder voorkom je dat.
Voor het aftimmeren heb je wel een heleboel gereedschap nodig, o.a. een tafelzaag, verstekzaag, spijkerpistool, kitspuit met montagekit en nog zo wat handgereedschap. Hierboven de werkplaats voor de machinale bewerkingen..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten