vrijdag 29 oktober 2010

Installeren van de houtkachel

Vandaag is de houtkachel geleverd. Nu al ja, want dat ding moet helemaal ingemetseld worden, dus de tijd was er rijp voor. Keurig om 8 uur, sorry half 9 kwam de bus van de firma Verbruggen kachels en Haarden uit Erp voorrijden. Achteruit zetten tegen de steiger aan en hup naar binnen met dat ding.

Hier zijn de monteurs van Verbruggen flink aan het werk. De haard moet op de juiste hoogte gesteld worden en op de juiste afstand vanaf de buitenmuur. De kachelpijp bleek precies op de juiste plek te zitten. Dan moeten de slangen voor de verse luchtaanvoer van buiten gekoppeld worden en als laatste de aan- en afvoerslangen van de circulatie lucht.

Maar na een 2,5 uurtje werk en een lekkere tas koffie staat de Kal-Fire Heat Pure 71 dan klaar om ingebouwd te worden. Vakwerk en dat niet alleen, ook hartstikke netjes. Complimentje waard.

En zoals je ziet het ding kan meteen gebruikt worden, wat een mooi vlammenspel! ..... El Jefe heeft na het installeren van de haard ook nog flink gewerkt. De profiels voor de boezem van de haard te metselen staan inmiddels keurig klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten