vrijdag 2 januari 2015

Kerstvakantie, klusjestijd

Wie dacht dat ons huis al helemaal af was heeft het toch mis, er bleven telkens nog wat kleine klusjes liggen. Dat gaat dan in de trant van: 'dat moeten we binnenkort eens doen' . Nu was de boot aan en zijn we er maar gewoon aan begonnen.

Zo moest er nog steeds een bovenkast komen in de bijkeuken, groot genoeg voor een hoop spullen maar toch ruimte overlaten voor de wasmand eronder te kunnen zetten. Hop naar de hel op aarde (ikea) en een paar uur later is het gefixt.

Een deurstopper voor de slaapkamerdeur moest ook nog steeds. werd telkens vergeten, tot het moment dat we een joekel van een spiegel op de muur gehangen hebben. Toen was een stopper toch wel wenselijk. Gelukkig hadden we hem nog liggen in de werkbank. snel erop geschroefd en klaar.

Yep ook de douchekop van de regendouche moet eraan geloven. met al dat kalk hier in het water gingen de gaatjes in de douchekop verstopt zitten. Dus kop eraf in een emmer, schoonmaakazijn erbij en een aantal uren laten weken. Ook weer klaar, oja, tegelijkertijd ook de perlators van de wastafelkranen ontkalkt, komt daar ook weer een mooie straal uit.

En het jaarlijkse 'waar ligt de levensverzekering moment' het wassen van het raam en de vensterbank van de dakkapel. Dit is toch echt de enige manier, lange ladder en klimmen maar. Het blinkt weer als een spiegel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten