zondag 7 december 2014

We gaan gewoon verder met het aanleggen van de tuin

Als eerste werk gaan we de plantvakken en het gazon "afboorden" we plaatsen een strook van gerecycled kunststof in de grond op de rand van het plantvak en het gazon. hierboven El Jefe bezig met het maken van de gleuf.

Dan kan de kunststof "plank" erin die wordt bevestigd aan kunststof paaltjes die je om de +/- 150 cm in de grond klopt. (de leverancier schrijft om de 50 cm maar dat is waarschijnlijk omdat ie graag veel paaltjes verkoopt) nadat de boord staat kun je het zand van de border tegen de plank terug schuiven en flink aanstampen. aan de graskant moet je dan wat los zand in de gleuf strooien, dat groeit dan vanzelf dicht.

De afboording komt ook op bepaalde stukken rond de wadi waar beplanting komt te staan. we willen ook hier het gras graag buiten de plantvakken houden. Ook hier controleert Aard of het werk goed uitgevoerd is.

Je kunt er hele mooi vormen mee maken. de afboording is redelijk flexibel, dus ronde vormen is geen probleem. wel oppassen het spul zit op een rol en heeft soms zijn eigen wil, dan is het redelijk hard werken om de vormen goed te volgen. buig je het spul teveel terug dan heb je kans dat het breekt.

Als de boording staat is de zaterdag de grote plantdag. Alles bij elkaar heeft Aardman 3 aanhangers vol met planten, plantjes, struiken en boompjes gebracht. hierboven een klein gedeelte van het plantgoed wat rond de wadi gaat komen.
Hier staan de wat grotere struiken, planten en boompjes. Ook die mogen er allemaal in op de zaterdag.

En hier wordt dan keihard gewerkt, Emiel en Willem, El Jefe en natuurlijk opzichter Aard. De plantploeg had er goed de vaart in. Aard had moeite om de plantjes snel genoeg uit te zetten en de plantploeg voor te blijven. Aan het einde van de zaterdag zat 80% van alle plantgoed erin. Aard hoeft nog maar 1 dagje terug te komen en de tuin is "klaar".


1 opmerking:

  1. Geweldig zeg om bezig te mogen zijn in je eigen tuin. Volgens mij is het heel erg mooi geworden, ben wel benieuwd hoe dat het eindresultaat is geworden.

    BeantwoordenVerwijderen