vrijdag 5 december 2014

de werkzaamheden in de tuin gaan gewoon door

Er wordt flink gewerkt in d'n hof. afgelopen week is er vooral veel voorbereidend werk uitgevoerd. Aard (van Aardman tuinen) heeft alle vakken waar bloemen komen uitgezet. Heel veel meten, meten en nog eens meten en als de vorm er dan is met kalk de vorm op de grond kleuren. 

Op de zaterdagochtend komt er hulp van de buren eerst Loek en Emiel. Aard maakt eerst met een machine de zoden los uit het gazon die eruit moeten.

Loek, Emiel en El Jefe sjouwen alle zoden uit de tuin. Al met al een dikke 10 kuub graszoden.

Dan krijgen ook de drie fruitbomen een nieuwe plek. We zetten ze neer links naast het terras. Dan staan ze voor de woonkamer raam en als het goed is nemen ze dan als ze wat groter zijn het zicht weg op een aantal huizen van de achterburen. Maar eerst nog even flink groeien.

Op de plekken waar zoden eruit zijn gegaan komen straks stuiken en planten. Om die goed te laten groeien moet de grond wel wat verbeterd worden. dat doen we door tuinaarde in de grond te brengen.
Hierboven een groot vak waar de tuinaarde al in ligt. Nu alleen nog onder de grond frezen.

Al met al gaat er een kuub of 9 tuinaarde de tuin in. dat zijn heel wat kruiwagens, gelukkig zijn de buren (Marcel en Yvonne) en de directie van de partij om te scheppen en te kruien. Hierboven lag die hele bult tuinaarde, op de zondag middag was het laatste vak gevuld.
Het was flink aanpoten en dat zijn we eigenlijk niet meer zo gewend al dat fysieke werk... 's avonds dus redelijk ausgepufft op de bank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten