vrijdag 31 augustus 2012

Bruto Productiemeter geplaatst

Vandaag stond de afspraak met enexis voor het plaatsen van de Bruto Productiemeter voor onze zonnestroom subsidie. Bij de oudere SDE subsidies, dus die van 2008 t/m 2010 wordt de subsidie afgerekend op de door de panelen geproduceerde stroom. Omdat de normale digitale meter alleen registreert wat er teruggeleverd wordt aan het net, is die niet in staat om te meten wat de panelen precies produceren, omdat de stroom die gelijk afgenomen wordt dan mist. (ja ik weet het is een technisch verhaal) Men heeft dus bedacht dat er een brutoproductiemeter geplaatst moet worden. Dat kost 70 euro... en dan nog eens 30 euro per jaar meterkosten. Dat ben je dus van je subsidie zowiezo al kwijt. Maar goed, gelukkig hebben we voldoende capaciteit liggen dus het zal voor ons zeker positief uitpakken.
De meterkast was al keurig voorbereid, dus de man van Enexis (die feitelijk voor Imtech werkt) hoefde alleen maar de meter aan te sluiten.... Dat bleek nog best lastig want hij presteerde het om de draden verkeerd aan te sluiten waardoor de zekeringen omsloegen. Hij probeerde nog om te zeggen dat er iets in de installatie niet goed was, gelukkig kon ik hem vertellen dat dat niet zo was omdat het hele circus gewoon werkte toen er nog een kroonsteen als kabel verbinder zat. Dus, meter weer open en toen zag ie het ook, 2 kabels verwisseld. Dit even omgewisseld en toen het hele zaakje weer in bedrijf. Ben erg benieuwd wat het op gaat leveren. Nu moet het hele spul nog aangemeld worden bij Certiq.nl ... die zijn echter door een ombouw pas weer op 5 september on-line.... mooi is dat!

3 opmerkingen:

  1. Jullie hebben een plaatje van een huis maar zie in de meterkast een wirwar van kabels.
    Geen optie om de kabels weg te werken zodat de meterkast ook een plaatje word?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja daar aan de zijkant hangen de stekkers van de dect telefoon, upc kastje, router, alarmkast, regenwaterinstallatie. Verder no kabels naar de cai verdelers enzo....l mooi klusje vvor de winter om dit te fatsoeneren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Leuke Blog en verbouwing. Had alleen wat vragen erover omdat ik zelf ook een flinke verbouwing ga doen. Zou je mij kunnen mailen op coenaarts(at)hotmail.com, zodat we het verder kunnen bespreken over de mail.

    Groeten,

    Coen

    BeantwoordenVerwijderen