zondag 8 mei 2011

Dagkantbetimmering afwerken met architraven

De dagkantbetimmering bij de raamkozijnen moet nog afgewerkt worden, we hebben besloten om daar architraven voor te gebruiken, en wel dezelfde als die rond de deurkozijnen komen. Het monteren van de architraven is een secuur werkje, vooral omdat je veel verstek moet zagen. Je meet dus hoe lang de architraaf moet worden, schrijft het verstek af en zorg dat je dit secuur zaagt. daarna de gezaagde kant even in de grondlak zetten en flink wat dotten montage kit op de achterkant van de architraaf leggen.
Na het leggen van de kit kun je de architraaf op zijn juiste plaats tegen de dagkantbetimmering en de muur drukken, door met je hand (of een rubber hamer) op de architraaf te kloppen zet deze zich vast. In theorie ben je dan klaar. in de praktijk is het verstandiger om de architraaf toch ook nog even vast te schieten met of te spijkeren, met koploze spijkertjes. Als je spijkert moet je opletten dat je stopt met timmeren als de kop van het spijkertje er bijna in zit, op dat moment moet je een drijver nemen om het spijkertje helemaal in de architraaf te krijgen.
Het eindresultaat in de hoek dient er dan zo uit te zien, een keurig verstek. Nu is het de taak aan de schilders om de spijkergaatjes keurig dicht te stoppen met 2 componenten stopsel, voorzichtig te schuren en het geheel netjes af te lakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten