zondag 29 mei 2011

Aftimmerwerkzaamheden architraven, plinten, consoles enzovoort

De afgelopen dagen is er flink gewerkt aan het aftimmeren van het huis. De schilder moet immers vooruit kunnen. En gelukkig hij is weer "back in business" onze vertrouwde timmerman. Hij heeft ons zo gemist dat hij zelfs na een zaterdagochtend in de schoolbanken 's middags nog weer bij ons kwam. We een beetje mopperen natuurlijk omdat El Jefe en Juan natuurlijk alleen maar de "hendige" stukken gedaan hadden.
De eetkamer is tijdens de aftimmerwerken omgetoverd tot zagerij. Elk hoekje verstekje en doorgezaagde lengte wordt hier gemaakt.
Het is soms een flink gepuzzel, zeker bij de kozijnen waar een soort van dagkant zit of waar kozijnen dicht bij elkaar zitten. Je kunt dan geen hele architraven plaatsen maar bijvoorbeeld maar een strook van 15 mm. Dan moet de console eronder natuurlijk ook smaller. En dan moeten er ook nog 2 stukjes plint in verstek tussen gezaagd worden. Pfoe, veel nadenken.
Ook heb je wel eens een probleem dat de architraaf over het tegelwerk moet komen liggen, zoals hier bij de inloopdouche. De architraaf wordt dan opgedikt, of anders gezegd, er komt een strook hout onder de architraaf. We hardhout gebruiken, zeker in natte ruimtes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten