zaterdag 9 april 2011

Tegels boven raamkozijnen

De finishing touch van de gevels!
Tiny Tegel heeft goed zijn best gedaan op dit priegelwerk. Met een perfect resultaat.
De betonnen lateien zijn afgewerkt met (vloer) tegels van de firma Floorz. Maar waarom zou je deze tegels alleen voor de vloer gebruiken? Ze kunnen ook prima buiten gebruikt worden, zoals hier te zien is.
Tiny heeft eerst de tegels aan de voorkant gelijmd en toen met latjes "gestut".
Zo kan het fijn drogen en blijft alles keurig op zijn plek. Daarna werden de onderkanten afgewerkt. Alle tegels werden verstek gezaagd met een iets grotere hoek dan 45 graden. Bij een (normale) 45 graden hoek, zou de voeg tussen de voorkant en onderkant te groot worden en dat zou natuurlijk niet mooi zijn. Op de volgende foto is te zien, dat het allemaal mooi op elkaar aansluit. Wat een geluk hebben we toch met zo'n pietje precieze tegelzetter!
Een imposant gedeelte van de voorgevel. Alle onderdelen die er vroeger waren zijn hersteld, de dubbele voordeur, de dakkapel met piron, het gemeente wapen, het visgraat metselwerk, het midden-risaliet (uitgebouwde gedeelte langs de voordeur) en de gekleurde lateien. Al was het vroeger dan niet met tegeltjes maar met gekleurde bakstenen... Wij vinden dit mooier! O ja, het alarm was er vroeger niet natuurlijk ;-)
En dan een foto van de gevel waarop alle kozijnen te zien zijn. We zijn er blij mee, het tegelwerk is absoluut zichtbaar maar het is niet te aanwezig of opvallend. Het is een mooi geheel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten