zaterdag 26 juni 2010

Standleiding maken

De riolering van boven komt via een standleiding op de riolering van beneden. De standleiding erin maken is een heel werk, een aantal punten liggen al vast en daartussen moet het leidingwerk aangesloten worden. In ons geval stond de plaats waar de standleiding omhoog komt vast, de plaats war de afvoer van toilet en badkamer uitkomen lag vast en de afvoer uit de berging. Je krijgt dan een aansluiting op de standleiding via verschillende t-stukken, verlopen 45° bochten enzovoort. Al met al een heel gemeet en geplak en ook een beetje gevloek!


In de standleiding komt ook een expansie stuk. dit is een soort van schuifmof die het krimpen en uitzetten van de standleiding moet opvangen. De schuifmof zit hier juist boven een t-stuk met schroefdeksel. Als er ooit (hopen nooit) een verstopping zou komen dan kunnen we altijd via het schrioefdeksel in de riolering komen.



















De standleiding zit in de spouw, maar in een stuk dat binnen zit (spouw tussen de eetkamer en de keuken) echt vriezen zal het daar niet, maar om geluidsoverlast van het riool te voorkomen hebben we toch maar wat isolatie aangebracht. Omdat er niet veel plaats was gekozen om er een dikke noppenfolie omheen te plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten