donderdag 13 mei 2010

Inbouwspots in een broodje'- liggervloer, kan dat?





















Ja dat kan, maar daar moet je wel wat voor willen slijpen. De spotjes worden namelijk in een kistje met fermacel bodem gezet. dat kistje dient ervoor dat het spotje zijn warmte kwijt kan en dat de trafo weggewerkt is. Die kistjes, (19x19x12 cm) moeten op de plek van het spotje in de vloer komen. Bij een broodjesvloer is dat dus slijpen geblazen! Hier zit het kistje op zijn plek. Nu moet Foek er nog de leidingen naar toe leggen en dan kan er beton overheen!

En zo ziet het er dan aan de onderkant uit. 2 keurige plaatjes fermacell, waar straks het gat voor het spotje wordt ingeboord!

4 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Wij hebben inmiddels de gaten voorgeboord om de spotjes in de balken broodjesvloer te plaatsen. Nu wilden we de doosjes maken, alleen kwamen we erachter dat we geen gehele doosjes van fermacell kunen maken (is niet te boren) Volgens mij hebben jullie alleen de bodems gemaakt.
    Hoe hebbben jullie de doosjes gemaakt? Welk materiaal hebben jullie gebruikt? Hoe dik is dit materiaal?
    Indien jullie hout hebben gebruikt, zijn jullie dan niet bang voor brand/doorbranden?

    Hopelijk kunnen jullie ons weer verder helpen.
    Succes nog met jullie verbouwing.

    Groetjes Anneloes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de kistjes zelf zijn van mdf, de bodem is volgens de elektricien van fermacell, maar zou ook gewoon gipsplaat kunnen zijn. Hij (de elketricien) heeft er in ieder geval wel gaaten in geboord met een gatzaag. Ik kan het niet meer controleren, ze de kistjes zijn inmiddels helemaal weggestuct.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch nog een vraagje. Zijn jullie niet bang voor brandgevaar? Of hebben jullie gebruik gemaakt van speciale spots?

    Groetjes Anneloes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De gebruikte kistjes zijn geleverd door onze elektricien, ze gebruiken dezelfde soort kistjes ook in betonnen breedplaatvloeren, ik denk dat het erg meevalt met het risico op brand. zorg wel dat het kistje ruim genoeg is, de halogeen spots hebben meestal een trafo en die moet je in het kistje kwijt kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen