zaterdag 22 mei 2010

Bekisting maken om druklaag te kunnen storten.

Bovenop de broodjes-liggervloer komt een druklaag van beton. Deze druklaag van 5à 6 cm dik moet over de hele vloer. Om te zorgen dat de beton keurig boven blijft moeten we dus een bekisting maken.














Ter plaatse van de hal zetten we gewoon kantplanken op hoogte, bovenkant kantplank is straks bovenkant druklaag, dat is handig tijdens het storten. (De buis die je rechts naar beneden ziet gaan is overigens de ventilatie van het toilet dat onder de trap komt.)


Ter plaatse van de voor- en zijgevels wordt de pir isolatie van de spouw gebruikt als bekisting. de druklaag wordt gewoon tot tegen de isolatie aangestort. Lekker gemakkelijk.

De bekisting aan de achtergevel is een ander verhaal, omdat deze gevel er nog uit moet, zit hier nog geen pir isolatie. Met kantplanken een bekisting timmeren was geen optie, maar gelukkig hadden we nog wat piepschuim platen liggen. Na deze op maat gezagen te hebben is onze vriend de timmerman hier de laatste piepschuim platen aan het stellen. Hardstikke mooie oplossing!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten