zaterdag 31 oktober 2009

Stalen kolommen en hoeklijnen plaatsen.

De aanbouw / serre achter aan ons huis, lijkt straks helemaal van hout te zijn. Omdat de dek van de aanbouw gemaakt wordt van breedplaatvloer en beton is een aanbouw van hout te zwak. Daarom moeten er stalen kolommen geplaatst worden waar het dak op rust. Deze worden later mooi afgetimmerd, zodat het hout lijkt. De kolommen zijn van staal, afmeting 80x80x4 mm en hebben een lengte inclusief voetplaat van 4470 mm.
Hier zie je dat alle 7 de kolommen staan. De constructeur had ook nog een 8e kolom getekend, maar die hebben we laten vervallen. We laten de hoeklijn daar in de muur rusten.
Bovenop de stalen kolommen komen hoeklijnen, afmeting 200x100x10 mm dit vormt straks het frame waarop de breedplaat komt te rusten. De hoogte van 200 mm is straks precies de hoogte van de beton. De stalen pinnen sitten eraan om straks stevigheid te bieden deze pinnen worden straks boven de breedplaat vastgevlochten.

De hoeklijnen wegen nogal. omze omhoog te brengen via 2 trappen was echt geen optie, gelukkig betaan er ook verreikers (of Manitou's) Han vd Heijden heeft zo een ding en hij kwam even langs om ons te helpen hijssen.

Hier hangt de eerste hoeklijn in 2 stroppen aan de giek van de verreiker. El Jefe staat op de ladder om de hoeklijn via een M16 bout vast te zetten aan de kolom. Hier zie je ook het gat in de bestaande muur, waar deze hoeklijn straks op de nieuwe muur komt te liggen.

Zo en na een uurtje flink doorwerken liggen alle 3 de hoeklijnen op hun plek. Vastbouten, bouten in de schtesplaat natrekken, geheel nogmaals door waterpassen en als alles goed is, klaar. Weer een mijlpaal bereikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten