donderdag 29 oktober 2009

Beton Storten

Hier zien we als eerste de pompmachinist, de eerste halve kuub moet buiten gestort worden. Dit is normale funderingsbeton en die gaat door de dikke slang. Deze beton zat nog in de giek van de pompwagen. Binnen moeten we via een dunnere slang storten, daarom hebben we daarvoor parelbeton besteld. Dit is ook funderingsbeton, maar met een fijnere kiezel erin zodat de pompslang niet verstopt raakt.
Bij het storten binnen sleept El Jefe met de slang rond, achteraf was ik blij dat het zo snel ging want het is voor area sales managers echt zwaar werk. Ik had weer een flink lekke koppakking.

Op deze foto onze vriend de timmerman met een heel belangrijk instrument, namelijk de hoogtelat. Deze lat is precies 41,3 cm lang en dat is precies de afstand van bovenkant peil tot bovenkant beton. Omdat we op veel plekken bij de buitenmuren geen duidelijke smetlijn konden zetten hebben we een draad gespannen op peilhoogte midden boven de fundering. Door nu tijdens het storten met de hoogtelat tussen het touw en de beton te meten is het makkelijk om op de juiste hoogte te storten.

Doorwerken! hier El Jefe weer met de pompslang en de timmerman met de bats, de beton effe een beetje beter spreiden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten