maandag 22 november 2010

Nuts aansluitingen wijzigen

Vandaag was het dan weer zover, Kuipers Infra op de stoep voor de 2e poging. De steiger is weg dus nu is er alle plaats om de las op de hoofdstroomkabel op te zoeken.
Met 3 man sterk wordt er gegraven, hoewel Cas graaft eigenlijk niet zelf, die laat het zijn minigraver doen.
Als de las gevonden is wordt de oude kabel doorgeknipt (heel voorzichtig, ader voor ader) en er wordt meteen op iedere afgeknipte ader een klem gezet. Dan wordt de kabel die neer binnen gaat aangepeld en is het moment suprème daar. De nieuwe kabel wordt in de klemmen van de bestaande kabel gestoken. Meteen daarop worden de klemmen dichtgeknepen en is de las gemaakt.
Omdat de kabel weer diep de grond in gaat moet de las nog geïsoleerd worden, dat gebeurt met een soort verbandgaas, daarop komt een rode plastic tuit en dan wordt het geheel ingetapet. Daarna komt er een zakje tevoorschijn dat gekneed wordt, een speciale spuit en wordt er een zwarte massa in de rode tuit gespoten. Dat spul kruipt helemaal door de gaas en het geheel is klaar! Mooie las.
En dan hangt zo de nieuwe elektriciteitsmeter, Tis een digitale, ik mocht helaas de oude ferrarismeter niet houden! In verband met het straks salderen van de zonnestroom was de ferrarismeter uitermate ideaal, die saldeerde namelijk automatisch. Nu zit er een knop op de meter waarmee je naar de terug lever schermen kan gaan. De meter houdt dus bij hoeveel er afgenomen is en hoeveel er terug geleverd is. Het salderen (wettelijk verplicht) moet dan via de meterstanden opgave gebeuren!
En ook de nieuwe watermeter is geplaatst. mooi op het plenkske dat ik daarvoor in de meterkast gelegd had. Zal een dezer dagen eens proberen of de beugel niet tegen de wand kan! Vanavond meteen even terug geweest om de watermeter en de leiding uit de grond in te pakken in glaswol. Er is vorst voorspeld en het zou jammer zijn als het hele zaakje kapot zou vriezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten