dinsdag 14 september 2010

Topgevels worden weer bovendaks

Omdat het pannendak weer tussen de topgevels komt te liggen, zoals het vroeger was, moeten er weer bovendaksegevels gemaakt worden. Erges tijdens de vele verbouwingen afgelopen eeuw is eens besloten om het dak van betonpannen te voorzien die over de buitengevels gelegd werden. Zo was het dak gegarandeerd waterdicht. daarvoor moest wel een stuk van de buitenmuur af, maar dat was minder belangrijk.
We hebben dus nadat de panner eraf waren gehaald eerst de hele gevel weer moeten uittanden om het geheel weer fatsoenlijk op te kunnen metselen. Dat uittanden moet voorzichtig gebeuren, omdat er ook weer niet teveel stenen uit de gevel gehaald moeten worden.

Daarna wordt de uitgetandde gevel weer aangewerkt en wel zo dat er straks een keurige hardstenen afdekplaat over de muur gelegd kan worden. Zoals je ziet komt er nogal wat metsel werk op, het huis krijgt er echt weer een robuuste uitstraling van.



















Ook de schoorsteen wordt helemaal vernieuwd. Als die er straks op staat kan het laatste stukje schuine topgevel aangewerkt worden. De schoorsteen moet volgens de metselaars nog 8 lagen hoger worden dan hij nu is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten