maandag 1 januari 2018

Jaaaaa! We zijn "NUL OP DE METER"

Het is gelukt, we zijn (bijna) officieel een nul op de meter woning. Waarom bijna? nou omdat we door het laden van de hybride auto toch iets meer verbruiken dan wat we terug leveren. Omdat mijn werkgever echter de stroom vergoedt die we gebruiken om de auto te laden komt het saldo toch negatief uit.

We hebben met de zonnepanelen geproduceerd: 9130 kWh
We hebben van het net afgenomen : 8701 kWh
We hebben aan het net terug geleverd : 7047 kWh

Netto / netto hebben we dus aan stroom verbruikt : 1746 kWh

We hebben echter 2095 kWh in de auto gestopt, dus we hebben eigenlijk een werkelijk verbruik van 2095 kWh -/- 1746 kWh = -/- 349 kWh

Ook leuk om te zien, we wekken 9130 kWh op maar leveren maar 7047 kWh terug, dat houdt dus in dat we zo een 2083 kWh "voor de meter verbruiken" dat wordt dus opgewekt en gelijk weer verbruikt.

Onze energiekosten zijn dus negatief! om de leverancier niet helemaal onrustig te laten worden betalen we gewoon € 10,- per maand voorschot en dat wordt dan bij de afrekening keurig verrekend.

De investeringen in de warmtepomp en de zonnepanelen zijn dus een juiste keuze geweest.
Zeker als je naar de warmtepomp kijkt. die heeft afgelopen jaar 1150 draaiuren gemaakt en dus in totaal 4025 kWh stroom verbruikt. dat lijkt erg veel, maar omgerekend naar geld is dat € 825,13 . voor dat geld is ons huis en onze garage het hele jaar 21 graden, zomer en winter hitte- of koudegolf, maakt niet uit. Dat haal je van zijn lang zal ze leven niet met een normale gasgestookte ketel en diverse airco's in de zomer!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten