zondag 14 oktober 2012

Aanleg van de wadi

Een wadi ja, dat is het dus uiteindelijk geworden. We hebben veel verschillende mogelijkheden de revue laten passeren, een zwemvijver (ieks kikkers), een natuurlijke vijver (grondwater te laag), een folie vijver (kost een meloen aan folie, filters en andere troep), al die opties vielen af. Maar we moeten toch wat met al dat water in "onzen hof" we blijven het laagste punt in de buurt en het is altijd zeiknat. Gelukkig bestaat er zoiets als een "wadi" een verdiept gedeelte dat droog kan komen te staan, maar in tijden van regen en nattigheid volloopt met water en als opvang fungeert.
We hadden vorig jaar oktober op de "bod voor dot" actiede dienst  4 uur graafwerk van Rick van Dinther Grondwerken gekocht en op zaterdag 6 oktober begon Rick met zijn kraan aan het uitgraven van de wadi.
De Directie, die best een beetje in zenuwachtig was of het hele wadi idee wel mooi zou zijn en zou passen in de tuin is best nieuwsgierig en komt een kijkje nemen op de plaats waar straks een fijn "zitje" moet komen, 't is daar erg drassig dus ze zakt ongeveer tot haar oksels weg...
Zo tegen de middagkoffie is Rick klaar met het uitgraven van de wadi en het verdelen van het zand, omdat het overal zeiknat is besluiten we het spitten van de tuin uit te stellen. We moeten eerlijk zeggen, het resultaat mag er zijn en de wadi doet al meteen zijn werk! Ok moi, De Directie is ook weer bevrijd uit de modder!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten