zondag 19 februari 2012

Foto's met de warmtecamera

Dat is handig, El Jefe's nieuwe baas (Celsius) heeft een warmtecamera voor het testcentrum. Een warmtecamera maakt infraroodbeelden en dan kun je zien hoe warm of koud iets is. El Jefe heeft de camera na een uitvoerige instructie van Martijn mee naar huis gekregen om wat foto's van het huis te trekken. Kunnen we mooi zien of ons isolatiewerk goed gedaan is.


Op de foto hierboven zien we de voorkant van ons huis, hoe lichter de kleur op de foto hoe warmer het is. Je ziet heel duidelijk dat de voordeur (56 mm hout) een slechte isolator is en het nieuwe dak een hele goede. Wat heel mooi te zien is op deze foto is het nut van goed isoleren. Het verhaal van "de hoek om" isoleren bij de kozijnen blijkt zijn nut afgeworpen te hebben. Verder zie je op de foto onderaan de rand van het huis een probleempje wat moeilijk op te ossen was geweest, we hebben voor de nieuwe binnenmuur een stuk fundering aan de oude funderig gestort, dat was onmogelijk koudebrug vrij te krijgen...


Dan ook een foto van de achterkant van het huis. Het glas in de tuinkamer is natuurlijk altijd een beetje een zwakke plek, gelukkig zijn de stalen kokers waar het dak op rust wel weer goed geïsoleerd. Als je naar de kleur van de gevel kijkt zie je dat deze donkerder is dan de voorgevel. Dat komt omdat de achtergevel met 9 cm pir geïsoleerd is en de voorgevel maar met 7 cm. Het vierkantje op het dak is het dakraam van het toilet en het puntje links op het dak is de uitstroom van de gabalanceerde ventilatie.


Ook nog een foto van de zijkant, ook nier mooi om te zien de egale kleur van de gevel en de mooi afgetekende kozijnen. De aanbouw is ook weer geïsoleerd met 9 cm pir, dus donkerder als de zijgevel van het huis met 7 cm pir. De plek bij de overgang a huis naar aanbouw was ook weer las, het isoleren van de overgangen blijkt toch eigenlijk nog meer aandacht nodig te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten