zaterdag 26 maart 2011

Spanten voor de garage plaatsen

P
De constructeur had bedacht dat er 2 spanten in de garage moesten, die had hij zelfs geschets, El Jefe had ze even in autocad laten uitteken door Sto (na werktijd natuurlijk) en besloten om de spanten te laten maken door Joan van de Mortel (specialist in hekwerk en sinds kort staalconstructies) El Jefe en Joan zijn nog ooit collega's geweest, als taxichauffeur. De spanten worden samengesteld op de parkeerplaats naast de bouwput, het autootje van die Pool staat gruwelijk in de weg maar de beste man had gister 1 krat Schultenbrau op en was niet wakker te krijgen.
Hier een aktiefoto waarop het samenstellen van de spanten mooi te zien is. We zien hier Joan (van de voordeligste kant op de foto) en Frank, El Jefe en Han die maar weer in de cabine van de verreiker klimt. 
Als het spant is samengesteld wordt het met de verreiker omhoog gehesen en op zijn plaats gezet. En.... het past precies op de ankers. Nog effe wat stellen en dan staat het spant. De oplettende lezer van het blog denkt nu hé die horizontale balk is krom. Dat klopt die is expres iets doorgezet, dat heet zeeg!
En als laatste worden de spanten nog gecontroleerd of dat ze waterpas staan. Joan hanteert het waterpas, Frank draait de moeren aan en Han komt uit de cabine om naar de koffie te gaan. Dat hadden we wel verdiend, in 2 uur tijd stond alles op zijn plek. Mooi werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten