zondag 27 januari 2013

Statistiek

Grafiek van Blogger-paginaweergaven

Dag beste kijkbuisvrienden, het blijkt dat we ondanks het feit dat we niet meer zo actief bloggen, toch nog een vrij actieve groep bezoekers hebben. gemiddeld zitten we zoals je ziet net onder 90.000 pageviews per jaar, dat komt in ons geval neer op zo'n 45 bezoekers per jaar. Bedankt voor de vaste volgers.


Berichten

ItemPageviews
1882
997
631
25 dec. 2010
626
4 aug. 2011, 1 reactie
619




En dit vinden jullie dus de meest interessante berichten van ons! hoe je vensterbanken moet plaatsen.....

Garage opruimen kasten gekocht

Om alle spullen in de garage beter op te kunnen bergen hebben we 2 grote kasten gekocht, geen nieuwe, 't is tenslotte maar in de garage, maar wel hele mooie tweedehands. Ze komen van de kastenkoning in Heijthuijsen. Gisteren is De Directie de hele dag in de garage in de weer geweest met opruimen en inruimen. Het resultaat mag er zijn overigens! Het wordt nog wel wat.
De koelkast, de vriezer en het bier hebben ook een nieuw plaatsje gekregen.
Ed de schoenenkasten, die tijdelijk gereedschaps- en schroeven en boutenkastjes zijn geweest krijgen ook hun oude functie weer terug.

Ledlampen plaatsen

Doordat we met een warmtepomp verwarmen en koelen in huis hebben we geen gas, maar dus wel elektriciteit. Het elektriciteitsverbruik is bij ons daarom ook een stuk hoger als gemiddeld, ons totale jaarverbruik zit op +/- 10.000 kWh. Daarvan gaan plusminus 6500 kWh naar de warmtepomp. en 3500 kWh gebruiken de lampen, de inductiekookplaat, de wasmachine en droger, de ventilatieunit en zo nog wat meer. Omdat we ook hier willen besparen hebben we reeds zonnepanelen geplaatst, 3150 Wp, waarmee we warschijnlijk het verbruik al met 2750 kWh per jaar gaan verlagen. Dan is de volgende stap: zuinige verlichting. We hebben daarom besloten om over te stappen naar ledverlichting, we doen dit stukje bij beetje, want de ledlampen zijn best duur. 1e project, 3 halogeenspots in de keuken, en 4 halogeenspots in de badkamer. De spotjes in de keuken zijn van het G9 type, 40W per stuk, die vervangen we door een G9 led van 3,5 W per stuk. Die in de badkamer zijn GU5.3 type van 40 W per stuk die we vervangen door GU5.3 type van 5 W per stuk. In totaal vervangen we dus 280 W voor 31,5 W, dat is een besparing van +/- 88%. Als de lampen nu per dag gemiddeld 4 uur aan zijn (zoals bij ons) besparen we per dag ongeveer 1 kWh aan stroom, per jaar is dat dus een 365 kWh, ongeveer €83,- Dan betalen de lampjes zich in 1,5 jaar terug. Met de spotjes in de keuken hadden we geluk, het paste precies. 
De lampen hebben we op t internet gekocht bij : ledlampendirect.nl . We zijn super tevreden over de snelle levering en de goede service.  Volgende project, de kaarslampjes van de kroonluchter in de keuken, nu 24 lampjes van 15 W en dat moeten er 24 van 3 W worden: Led kaarslamp de E14 libra, maar die kost bij ledlampendirect € 14.95 p/stuk, dus dat betekent nog even sparen. Sponsoren misschien??

Spion

Een dubbele voordeur is mooi, maar we wisten nooit wie er aan de deur stond. Uiteindelijk vonden we toch een mat rvs uitgevoerde spion. Mooi klusje voor El Jefe om die te plaatsen. Kluskleren aan, boormachine, speedboor 14 en hop het gat zit er al doorheen. Omdat de deur hardhout is en we niet willen dat ze gaat bloeden moet  het gat wel even met verf ingesmeerd worden.

En dan nog de spion erin draaien en klaar is de klus.toch wel een bietje een veiliger gevoel dan zomaar de deur open te maken zonder te weten wie er voor staat.