zondag 14 oktober 2012

70 gaatjes in de muur....

We wonen nu een dik jaar en beginnen ons ook echt thuis te voelen. Daar hoort natuurlijk ook wat "muuraankleding" bij. Vorige week zijn we naar de kunstuitleen geweest om te kijken naar een mooi schilderij, we hebben via de vuurtoren flink wat gespaard bij SBK aan willen nu iets kopen voor aan de muur. Dat is nog best lastig overigens.
In de tussentijd hadden we natuurlijk ook nog de "memory lane" die hing op de Hoge Zijdeweg boven de televisie (bedankt Dirk voor het gaatjes dicht maken) op de Vlierdenseweg 170 boven de bank (gaatjes zitten er nog) en nu zouden ze op de muur in de gang komen, boven de trapleuning. El Jefe, timmerman op sokken is er onder aansturing van De Directie, toch wel enige uren zoet mee. 70 lijstjes (en evenzoveel spijkertjes) zijn het.

Aanleg van de wadi

Een wadi ja, dat is het dus uiteindelijk geworden. We hebben veel verschillende mogelijkheden de revue laten passeren, een zwemvijver (ieks kikkers), een natuurlijke vijver (grondwater te laag), een folie vijver (kost een meloen aan folie, filters en andere troep), al die opties vielen af. Maar we moeten toch wat met al dat water in "onzen hof" we blijven het laagste punt in de buurt en het is altijd zeiknat. Gelukkig bestaat er zoiets als een "wadi" een verdiept gedeelte dat droog kan komen te staan, maar in tijden van regen en nattigheid volloopt met water en als opvang fungeert.
We hadden vorig jaar oktober op de "bod voor dot" actiede dienst  4 uur graafwerk van Rick van Dinther Grondwerken gekocht en op zaterdag 6 oktober begon Rick met zijn kraan aan het uitgraven van de wadi.
De Directie, die best een beetje in zenuwachtig was of het hele wadi idee wel mooi zou zijn en zou passen in de tuin is best nieuwsgierig en komt een kijkje nemen op de plaats waar straks een fijn "zitje" moet komen, 't is daar erg drassig dus ze zakt ongeveer tot haar oksels weg...
Zo tegen de middagkoffie is Rick klaar met het uitgraven van de wadi en het verdelen van het zand, omdat het overal zeiknat is besluiten we het spitten van de tuin uit te stellen. We moeten eerlijk zeggen, het resultaat mag er zijn en de wadi doet al meteen zijn werk! Ok moi, De Directie is ook weer bevrijd uit de modder!

zondag 7 oktober 2012

Gisteren flink in d'n hof gewerkt

We hebben bezoek gehad van Rick van Dinther en zijn kraan, de wadi is uitgegraven en de vorm van de tuin ligt er nu. Komende week nog een keer spitten en dan kunnen we gaan planten en zaaien.